perjantai 12. huhtikuuta 2013

Nori-cashewsalaatti ja uusi teekannu

Kun merilevää oppii syömään, saattaa siihen jäädä koukkuun. Olen joskus Sushibar + Wine:ssa syönyt niin hyvää wakame-salaattia, että sitä on tullut syötyä sen jälkeen (lähes) samalle tasolle yltävässä Umeshussakin monia kertoja. Olen myös haaveillut sen tekemisestä itse.

Poikaystävä kiikutti Vii Voanista "jotain pitkulaista merilevää", jonka selvitin olevan noria eli samaa, jota makisushi-kääröjen tekemiseen käytetään. Tein siitä levähimoihini salaatin, jonka valmistus sujui yksinkertaisuudessaan näin:

Liotin levää kylmässä vedessä viisi minuuttia, puristelin ylimääräiset nesteet pois, lisäsin soijakastiketta, valkoviinietikkaa, lorauksen (oliivi- tai rypsi-)öljyä, kurkkuraastetta ja paahdettua cashew-pähkinämurskaa. Tuli yllättävän hyvää ensimmäiseksi ja summittaiseksi kokeiluksi!


Tässä herkullinen cashew-murska. Taustalla myös heräteostos Kampin Tiger-krääsäkaupasta. En voinut vastustaa näitä ilmeikkäitä suola- ja pippurisirottimia. :)


Samaisesta liikkeestä on myös tämä valkoinen teekannu, joka tuo ripauksen yksinkertaista luksusta teehetkiin. Sisällä olevan siivilän ansiosta sitä on myös kätevä käyttää. Jippii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti