lauantai 10. elokuuta 2013

The making of vegaaninen avokadopasta

Se kuuluisa, se kermaisen avokadoinen - SE avokadopasta! Tein vegaanisen version.

Alkuperäiseen reseptiin tulee pecorino- ja parmesaanijuustoja, mutta korvasin ne Cheezlyn edam-tyyppisellä palajuustolla, josta raastoin noin kolmasosan pastan joukkoon. Pastana käytin täysjyväspagettia, kuten aina. :)

Tästä tuli kyllä hyvää. Kermaisuus, raikkaus, vihreys ja ryystäminen - kaikki yhdessä. ;)

Avokadopasta
Neljälle

1 valkosipulinkynsi
1/2 chili (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa (tai korianteria)
1/3 kiekko (raastettuna n. 2 dl) Cheezlyn edam-tyyppistä tai muuta vegaanista juustoa
400–500 g (täysjyvä)spagettia

Kastikkeen voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon.
Anna valkosipulille kyytiä puristimen läpi ja pilko chili. Laita ne kulhoon ja purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juusto.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrtit sekä juustoraaste.
Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa - muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. 
Tarjoa heti.

Ja kuvia!

Ikkunalaudan basilika pääsi keitoksiin.
Kastike: valkosipuli, chili, limetinmehu, avokadot, suola, mustapippuri, oliiviöljy, yrtit, juustoraaste
Spagetin keitinvettä joukkoon!
Sotkotusta
Pastat joukkoon...
...ja homma sekaisin.
It's ready!
Lautasella
Vähiin käy ennen kuin loppuu. Jämät söin seuraavana aamuna haaleana - safka ei ollut mennyt juuri miksikään eikä lyhyt mikrottaminenkaan tuhonnut makuelämystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti