lauantai 17. elokuuta 2013

Gluteeniton ja vegaaninen suklaamoussekakku ilman uunia

Tämä täytyy jakaa kanssanne! Olen leiponut tätä helppoa suklaamoussekakkua menestykkäästi ihan sukujuhliinkin. Kuvaa tästä herkusta ei valitettavasti ole tullut napsaistua, mutta kukapa sellaista tarvitsee, kun homman voi tiivistää näin: keksipohja, jonka päällä on vaaleaa suklaanruskeaa moussea. ;)

Suklaamoussekakku (gluteeniton, vegaaninen)
Pohja:
300 g (2 pkt) Glutano-digestivekeksejä
0,5 dl ruokokidesokeria
150 g sinistä keijua
Täyte:
500 ml (2 prk) Alpro Soya Airy & Creamy -vispiä
300 g (2 levyä) Brunbergin tummaa suklaata (myös Pandan tumma käy)

Hienonna keksit. Lisää sokeri ja sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele seos vuokaan.

Vispaa kermat kuohkeaksi. Sulata suklaa ja sekoita se pienissä erissä kerman kanssa tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. (Kannattaa myös muistaa, että jos kakku seisoo kauan huoneenlämmössä, täyte ei pysy enää niin hyvin kasassa.)
Nam nam. :) Pehmeää ja lohdullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti