Resepti on helppo, ja tämän voi tehdä suurella rakkaudella tai pienemmällä vaivalla. Kunhan keitoksessa on linssejä, sipulia, valkosipulia, tomaattia (tuoreita tai säilykemurskaa), oliiviöljyä, mustapippuria ja sopivasti suolaa. Linssit kannattaa keitellä aivan pehmeiksi niin, että ne hajoavat töhnäksi keittoon.
Sipulisilppua ja punaisia linssejä (sekä esim. porkkanaviipaleita) keitellään vedessä, lisätään tuore tai säilyketomaatti, valkosipulia, pippuria, suolaa, oliiviöljyä ja mieluisia mausteita - joko yrttisempää timjami-meirami-basilikalinjaa tai eksoottisempaa ja tulisempaa linjaa chilillä, paprikalla ja garam masala -mausteseoksella. Tässä saa antaa luovuuden kukkia!
Soseuta tai jätä rouheaksi - ja lämmittele. :) Päälle revitty korianteri antaa ihanan säväyksen.
![]() |
Yksinkertainen, mutta rakkaudella valmistettu linssi-tomaatti-porkkana-sipulikeitto. Korianteri kruunaa lämmittelytuokion. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti