Soijajogurtti on mahtava aines leivonnassa, koska siitä tehty täyte hyytyy uunissa. Piirakan pitää antaa hetki jäähtyä paistamisen jälkeen, jotta se ehtii kunnolla jähmettyä.
Pohja voi olla yksinkertainen (ensin kuivat aineet sekaisin, sitten mukaan rasva ja vesi):
3,5 dl vehnä-/grahamjauhoa
0,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g sinistä Keijua sulatettuna
vettä tai soija-/kauramaitoa sen verran, että taikinan saa levitettyä piirakkavuokaan
Täyte:
400 g soijajogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl marjoja
(1 rkl perunajauhoja, jos marjat ovat jäisiä tai sisältävät paljon nestettä)
Uuniin lämpöä 200 astetta, pohjaa paistetaan ensin 15 min, sitten täyte päälle ja uudet 15 min.
![]() |
Teetä ja sympatiaa. |
![]() |
Näppejä on vaikeaa pitää erossa tästä herkusta. Parasta on, ettei piirakka ole äkkimakeaa - sitä voi siis syödä enemmänkin kerralla. ;) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti