keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kotikotona on syksy

Reissut kotikotiin vain paranevat syksyisin. Jostain syystä maalla syksystä on helpompi pitää kuin kaupungissa. Tähän vaikuttanee joiltain osin se, että siellä on mukavaa puuhasteltavaa - omppujen poimimista, hillon keittelyä, perheen kanssa saunomista - sekä hiljaisuutta ja rauhaa, jossa mököttää pimeyttä. Heh. ;)

Omppuhilloa on nyt kolmea laatua: tavallista, lisätyllä vaniljasokeria sulostutettua sekä kanelilla ja kardemummalla jymäytettyä. Tervetuloa, kylmien aamujen kaurapuurot omppuhillosilmällä!

Tällainen lähes kolmen litran satsi omppuhilloa tuli keiteltyä kahtena peräkkäisenä päivänä.


Salon markkinoiden innoittamina äiti ja isä alkoivat mieliä juustoiltaa. Mullekin ostettiin herkkuja - ja napa paukkui.

Vasemmalla mun paikka, jonka edessä köntit edam-tyyppistä sekä chilillä maustettua soijajuustoa ja valkosipuli-yrttisoijatuorejuustoa. Cantaloupe-melonia, viinirypäleitä, ruisnappeja, punaviiniä ja pitkät turinat pöydän ääressä... ihana ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti