torstai 17. heinäkuuta 2014

Suklaa-chilileivokset

Pääsin maistelemaan Pohjois-Haagassa Thalianaukiolla sijaitsevan Café Norran kahvilayrittäjän ensimmäistä vegaanista leivoskokeilua, suklaa-chilileivosta. Suli suuhun. Kiitos! :)


Sain ohjeenkin! Alkuperäisessä ohjeessa on minttutäyte - tuunatussa versiossa tuoreella chilillä ryyditetty kreemitäyte. Valitse suosikkisi. :)

Suklaa-chilileivokset

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
3,4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,4 dl vettä
2,4 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy. Vatkaa tasaiseksi. Paista uunipellillä 175-asteisessa uunissa 25 min.

Täyte (minttu tai chili)

115 g huoneenlämpöistä vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
n. 5 dl tomusokeria
3-4 rkl vettä
piparminttuaromia maun mukaan TAI tuoretta chiliä pieninä paloina

Vatkaa sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Suklaakuorrute

180 g tummaa suklaata
85 g vegaanista margariinia

Sulata suklaa ja margariini, sekoita tasaiseksi ja levitä täytteen päälle. Laita leivospellillinen jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.

Jees, suklaisia unelmia kaikille! Suosittelen nauttimista mustan kahvin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti