Inspis lähti Jauhoton taikina -blogista. Sieltä löytyy näistä söpöistä herkuista gluteeniton versio (=jauhot vaihdetaan gluteenittomiin). Tein leivokset hieman avattuihin muffinssivuokiin, mutta leivospellille tai -vuokiin leipomista voi myös kokeilla. Tähän kirjoittamallani ohjeella valmistuu hyvin kuohkea ja mureneva pohja, joten leivoksien irrottaminen vuoista tuskin onnistuu. Muffinssivuoista voi syödä suoraan. :)
Bebet
8 kpl, muffinssivuokiin
8 kpl, muffinssivuokiin
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
125 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
Nypi jauhot, sokeri ja margariini tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään tunniksi.
Pyöritä taikinasta pieniä pallosia ja muotoile niistä käsin tai kaulimella (tarvittaessa jauhojen avulla) sopivankokoisia ympyröitä paksuudeltaan 2-3 mm. Levitä ja painele hellävaraisesti taikinalätty vuoan pohjalle ja reunoille ja lisää tarvittaessa taikinaa reunuksille niin, että koko muffinssivuoka on vuorattu taikinalla. Taikina on melko pehmeää, eikä sen repeilystä tarvitse pelästyä - paikkaile vain kolot.
1/2 dl sokeria
125 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
Nypi jauhot, sokeri ja margariini tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään tunniksi.
Pyöritä taikinasta pieniä pallosia ja muotoile niistä käsin tai kaulimella (tarvittaessa jauhojen avulla) sopivankokoisia ympyröitä paksuudeltaan 2-3 mm. Levitä ja painele hellävaraisesti taikinalätty vuoan pohjalle ja reunoille ja lisää tarvittaessa taikinaa reunuksille niin, että koko muffinssivuoka on vuorattu taikinalla. Taikina on melko pehmeää, eikä sen repeilystä tarvitse pelästyä - paikkaile vain kolot.
Paista pohjat kypsiksi 200 asteessa 8-10 minuuttia. Taikinan paksuudesta riippuu, miten nopeasti pohjat kypsyvät, joten tarkkaile niitä paiston aikana. Minun leivokseni kypsyivät 10 minuutissa. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Kreemitäyte:
75 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl tomusokeria
0,5-1 tl vanilja-aromia (tai 3 tl vaniljasokeria - vähennä tällöin hieman tomusokerin määrää)
3 rkl soijavaniljakastiketta
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja vaniljakastikkeella ja vatkaa tasaiseksi.
Täytä leivospohjat kreemillä. Tasoita. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte hieman jähmettyy.
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja vaniljakastikkeella ja vatkaa tasaiseksi.
Täytä leivospohjat kreemillä. Tasoita. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte hieman jähmettyy.
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1-2 rkl mustikkamehua tai muuta mehua herkullisen ja mieluisan värin aikaansaamiseksi
Vettä
Sekoita tomusokeriin mustikkamehu ja niin paljon vettä, että
saat helposti levitettävän kuorrutteen. Levitä kuorrute leivosten pinnalle varoen sotkemasta kreemitäytettä tai muropohjaa kuorrutteen joukkoon. Koristele halutessasi mantelimassasta tai marsipaanista askarrelluilla kuvioilla tai muilla söpöyksillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti