tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kantarellipaistosta ja ruokaisaa kapris-kikherne-porkkanasalaattia

Tulipa kokkailtua tänä iltana sellaisia pakastimen ja jääkaapin jämistä inspiraationsa saaneita safkoja. Ei ehkä sitä kaikkein perus "mitä-kaapista-löytyy"-muonaa, kun kaupassakin kävin, mutta melkeinpä.

Muutama desi pakastettuja kantarelleja löytyi pakkasesta (sukulointi kannattaa, kun saattaa saada tuollaisia herkkuja matkaan). Kaurakermapurkin loppukin odotti jääkaapissa juuri sopivasti. Lisäksi tarvittiin vain sipuli (ja mausteet).

Sipuli kuullotetaan öljyssä, kantarellit, yrttisuolaa, mustapippuria ja kaurakermat seuraks. Ja eikun slurps!
Jääkaapissa tovin levänneet kapris- ja oliivipurkit teki mieli jo tyhjentää johonkin - ruokaisa salaatti oli hyvä idea! Kurkkua ja porkkanaa oli kotona, mutta täydensin komboa valkosipulihapankaalilla (hitoksee hyvvää!), varhaiskaalilla, kikherneillä ja täysjyvämakaronilla.


Jos pitää kapriksien pikantin suolaisesta mausta ja rouskuvasta porkkanasta, tää voi olla sun juttu. Makaronit voi jättää pois ja ainesosia sekä niiden suhteita tuunata ihan maun mukaan. Suolaa, öljyä ja viinietikkaa kannattanee lisätä.

Vaikka tää on hyvää, joka päivä ei parin porkkanan ohuenohueksi viipaloimista jaksaisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti