sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mustikkakukko!

Siitä on jo aikaa, kun viimeksi tein mustikkakukkoa: reseptikansioni paljastaa sen olleen tammikuussa vuonna 2007. Jo oli siis aikakin!

Äitini tekemää kukkoa söin viime vuonna, ja sen pehmeän makea rukiin ja mustikoiden yhdistelmä - vaniljajäätelön kera tietysti - jäi vahvana mieleeni. Lauantaiaamuna sain jostakin ajatuksen, että tänään on se päivä.

Resepti on helppo:

4 dl ruisjauhoja (tai 2 dl ruis- ja 2 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl sokeria
200 g sinistä Keijua

1 pss (200g) pakastemustikoita
sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet, lisää hieman mikrossa pehmennetty margariini. Levitä 2/3 taikinasta piirakkavuokaan. Levitä mustikat pohjan päälle, ripottele niille sokeria ja vaniljasokeria. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi.

Laita kukko uuniin 175 asteeseen noin tunniksi. Seuraa pinnan väriä, ettei se pääse palamaan. Nauti hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Tältä se näytti päältä...:


...ja sisältä:


Mmh!


Jäde oli TofuLinen kermaista vaniljaa, täydellinen kumppani kukolle!


Lohturuokaa parhaimmillaan: lämmintä ja kylmää, makeaa ja rapeaa. Huulien värjäytyminen sinisiksikin on vain hauskaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti