lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kotikokkailuja

Ah, kokkailu on ihanaa. Välillä siitä tulee pitkiä taukoja, välillä se on niin innostavaa, ettei malta pysyä poissa keittiöstä tai keittokirjojen äärestä hakemasta inspiraatiota. Joskus annoksista muistaa ottaa kuviakin, joita voi sitten jälkeen päin kuolailla.

Tältä näyttää melko tavallinen viikonlopun lounas tai arki-illan lämmittävä päivällinen: porkkana-linssisosekeittoa korianteri-salottisipulihöystöllä, paahtoleipää, tofua ja soijamaitoa. Tofu on Super Tahoeta, jota saa esimerkiksi Kallion Vii Voanista. Korianterista on tullut ehdoton lempiyrttini, vaikken sitä ehkä vuosi sitten vielä uskonut. Se sopii vaikka mihin, vaikka perunamuusiin!



Tässä salaatissa on avokadoa, helmitomaatteja, korianteria ja papusekoitusta, mausteina mustapippuria ja yrttisuolaa. Nopsaa, helppoa, herkullista.


Kaurakeksejä leivoin kaverin synttäreille jollain tuunausohjeella. Uunin toiminta aiheuttaa vain minussa pientä hämmennystä, kun ei tunnu ohjeiden lämpötila riittävän... Vanha se kai on - täytyy vain opetella tuntemaan sen sielunelämä.


Kannattaa muuten käydä Kääntöpöytä-kahvilassa Pasilan vanhoilla veturitalleilla kaupunkiviljelypuutarhan yhteydessä. Sieltä saa perjantaisin vegaanista lounasta klo 11.30-14 hintaan 8,5 €. Unohdin napata kuvan pääruuasta, joka oli afrikkalaista maapähkinäkeittoa, salaattia puutarhan omasta sadosta sekä leipää linssi-pähkinähummuksella, joten otin kuvan kahvikupposesta. Seuraava lounas on 28.6.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti