tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mökkeilyherkut

Saimaan rannalla on hyvä olla, syödä ja saunoa.

Mökkiranta, ah rentoutta.
Mökkipoluilta löytyi mustikoita ja hurjasti kypsiä metsämansikoita, joita heti ensimmäisenä aamuna malttamattomana suoraan herättyäni keräsin.

Nättejä ovat luonnon marjat!
Metsämansikat popsittiin soijamaitoon keitetyn mannapuuron päällä...

Herkkua!
...mustikoista tuli nopsa mustikkapiiras siinä samalla aamutuimaan.


Mannapuuro kelpasi myös kaupan mansikka-vaniljahillon kanssa.

Tässä yhdistelmässä vain on sitä jotakin.
Lappeenrannasta Cacao Flow -ravintolan alakerran vegekaupasta löysimme tällaisia savuseitanviipaleita. Narskui hampaissa hassusti, mutta ihan jännä kokeilu.

Savuseitanviipaleita
Rapeaa avomaankurkkua, savuseitania ja ruisleipää, ei huono.
Iltaruoka koostui usein kunnon huikopalasta eli seuraavantyyppisistä annoksista vegelihaa, vihanneksia ja pottua (kotona vegelihoja eli esimerkiksi seitanpohjaisia leikkeitä, nakkeja tai pihvejä tulee harvemmin edes ostettua, mutta mökillä on hauska kokeilla kaikenlaista):

Uusia perunoita, sipulinvarsia ja Wheatyn La Rossa -nakkeja
Perunamuusia, suolakurkkua, paistettua tomaattia, sipulia ja kesäkurpitsaa sekä juustolta maistuvia nakkeja (nekin löytyivät Lappeenrannan vegekaupasta)
Tofupihvejä, perunamuusia, ruskeaa kastiketta ja suolakurkkua sekä hyvää valkoviiniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti