tiistai 5. toukokuuta 2015

Rodoksen hummus, jättipavut ja viininlehtikääryleet

Viikon valoloma Rodoksella ennen vappua teki hyvää Suomen kevään sadekauden keskellä. Äkkilähdön ottaminen oli ilahduttavaa jo ajatuksena!

Ruokapaletti osaltani koostui enimmäkseen hummuksesta (aina kun sitä sai), valkoisista jättipavuista tomaattikastikkeessa, erilaisista leivistä, oliiveista, tapenadesta (oliivitahnasta), grillatusta munakoisosta, viininlehtikääryleistä ja salaatista. Monipuolisesti siis Rodokseltakin löytyi kaikenlaista vegaanille, kun osasi vähän hakea. Tässä pari kreikankielistä ruokasanaa, joista on vegeilijälle hyötyä:

Dolmades = viininlehtikääryleet (yleensä riisitäyte, mutta lisänä voi olla myös jauhelihaa - varmista!)
Fava = keltaisista linsseistä tehty hummuksen tyylinen tahna oliiviöljyllä ja punasipulilla
Gigantes = valkoiset jättipavut tomaattikastikkeessa (yleensä lämmin annos)
Horta = keitettyjä vihreitä kasviksia ja oliiviöljyä
Revithia = kikherneet

Hummusta ja ohutta pitaleipää
Kokoelma erilaisia leipiä, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, kapriksia ja paprikatahnaa. Juomana talon karahvipunaviini - mitä sitä hienostelemaan.
Jättipapuja tomaattisoosissa
Pitaa, hernetahnaa, sekasalaattia, punaviiniä ja aurinkoa
Espresso lempiravintolassa Locandassa
Veneitä ja vanhan kaupungin muuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti