Vappu meni perinteisen kaavan mukaan opiskelijayhdistyksen Vappulounaalla Ravintola Sipulissa sekä vappupäivänä Ullanlinnanmäellä pikkusuolaista napostellen. Sipulissa alkuruoka (kuva alla) sai sekaanit kateellisiksi värikkyydellään ja rehujen alle piilotetulla avokadokakullaan, pääruoasta löytyi savutofua ja jälkiruoka oli - muille tarjottujen konvehtien sijaan - erilaisia marmeladeja. Ihan jees kokonaisuus!
Tänään tein Chocochilin "Uuden vuoden perunasalaattia", joka aivan yhtä hyvin kevätherkuksi soveltuu. Ohje on täällä ja minun versiossani oli ruohosipulin sijaan puolikas punasipuli, suolakurkkuina ruokakaupan irtomyynnistä Myrttisen valkosipulikurkkuja ja lisänä vielä hieman kapriksia. Majoneesi oli Plamilin kananmunatonta luomumajoneesia. Ohjeesta tulee hirmu hyvää ja yksinkertaista perusperunasalaattia, ja parhaimmillaan se on hetken tekeytyneenä tai juuri sekoitettuna, kun perunat ovat vielä hieman lämpimiä.
![]() |
Pottusalde suolakurkulla, punasipulilla, kapriksilla ja vegaanisella majoneesilla |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti