tiistai 5. toukokuuta 2015

Kevätmenoa

Keväällä parveke on saanut pesun, matot, krookuksia ja paljon aurinkoa. Olen sisustanut siitä itselleni toisen olohuoneen ja juonut siellä monet aamukahvit aurinkoa ottaen ja lukenut hikoillen kirjaa. Lasitetulla parvekkeella tulee varhain keväälläkin jo kuuma, jos vain are suvaitsee tulla esiin.



Vappu meni perinteisen kaavan mukaan opiskelijayhdistyksen Vappulounaalla Ravintola Sipulissa sekä vappupäivänä Ullanlinnanmäellä pikkusuolaista napostellen. Sipulissa alkuruoka (kuva alla) sai sekaanit kateellisiksi värikkyydellään ja rehujen alle piilotetulla avokadokakullaan, pääruoasta löytyi savutofua ja jälkiruoka oli - muille tarjottujen konvehtien sijaan - erilaisia marmeladeja. Ihan jees kokonaisuus!


Tänään tein Chocochilin "Uuden vuoden perunasalaattia", joka aivan yhtä hyvin kevätherkuksi soveltuu. Ohje on täällä ja minun versiossani oli ruohosipulin sijaan puolikas punasipuli, suolakurkkuina ruokakaupan irtomyynnistä Myrttisen valkosipulikurkkuja ja lisänä vielä hieman kapriksia. Majoneesi oli Plamilin kananmunatonta luomumajoneesia. Ohjeesta tulee hirmu hyvää ja yksinkertaista perusperunasalaattia, ja parhaimmillaan se on hetken tekeytyneenä tai juuri sekoitettuna, kun perunat ovat vielä hieman lämpimiä.

Pottusalde suolakurkulla, punasipulilla, kapriksilla ja vegaanisella majoneesilla
Muuten keittiöön kuuluu perushyvää, vaikka kunnon kokkailu on jäänyt vähemmälle: hummus on ollut suursuosiossa, ja musta kahvi sekä ruisleipä erilaisin päällystein ovat pysyneet aamiaissuosikkeina. Lounaaksi tulee vedeltyä avokadoa suoraan kuorestaan mustapippurilla ja suolalla maustettuna, pähkinöitä, linssikeittoja tai vaikka kaurapuuroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti