Hernetahna
5 dl keitettyjä herneitä
0,5-1 dl rypsiöljyä
nippu tuoretta basilikaa
nippu ruohosipulia
nippu tilliä tai 2 tl kuivattua
1 tl yrttisuolaa
Hienonnetut yrtit ja yrttisuola sekoitetaan öljyyn ja annetaan öljyn "makustua". Herneitä muussataan haarukalla tai sauvasekoittimella - ei aivan hienoksi asti. Kaikki miksataan. Yrttien, suolan ja öljyn määrää voi fiksata mieleisekseen. Nautitaan ruisleivän tai rapsakan patongin päällä.
![]() |
Kaupan basilikan kasvatusyritys lähti käyntiin tänään! Paljon valoa, vettä ja lovee. |
Toinen kesäherkkuni ovat erilaiset tofusalaatit. Eilen käväisin Tampereella ja söin Café Europassa runsaan salaattiannoksen: kunnon kimpaleet paistettua tofua ja mm. hirrrrmu hyvää vihreistä oliiveista tehtyä tapenadea. Nam nam. Myös täytetyn tofuleivän saisi tuolta vegaanisena - ja paikka on todella viihtyisä, tunnelmaltaan jotenkin lämpimän ruskean keskieurooppalainen. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti