torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesäsuosikki: yrttinen hernetahna

Aah, kesäherkkuni - suolainen tällä kertaa - on mehevä, runsas, yrttinen, vihreä hernetahna.

Hernetahna

5 dl keitettyjä herneitä
0,5-1 dl rypsiöljyä
nippu tuoretta basilikaa
nippu ruohosipulia
nippu tilliä tai 2 tl kuivattua
1 tl yrttisuolaa

Hienonnetut yrtit ja yrttisuola sekoitetaan öljyyn ja annetaan öljyn "makustua". Herneitä muussataan haarukalla tai sauvasekoittimella - ei aivan hienoksi asti. Kaikki miksataan. Yrttien, suolan ja öljyn määrää voi fiksata mieleisekseen. Nautitaan ruisleivän tai rapsakan patongin päällä.

Kaupan basilikan kasvatusyritys lähti käyntiin tänään! Paljon valoa, vettä ja lovee.

Toinen kesäherkkuni ovat erilaiset tofusalaatit. Eilen käväisin Tampereella ja söin Café Europassa runsaan salaattiannoksen: kunnon kimpaleet paistettua tofua ja mm. hirrrrmu hyvää vihreistä oliiveista tehtyä tapenadea. Nam nam. Myös täytetyn tofuleivän saisi tuolta vegaanisena - ja paikka on todella viihtyisä, tunnelmaltaan jotenkin lämpimän ruskean keskieurooppalainen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti