Nyt tulee hirmuinen - ja hieman myöhäinen - postaus jouluherkuista. Jos jonkinmoista laatikkoa, salaattia ja paistettua herkkua oli pöydässä:
- Lanttu-, porkkana- ja perunalaatikkoa
- Italiansalaattia
- Perunasalaattia
- Rosollia
- Paistettua savutofua
- Peruna-linssipyöryköitä
- Tofu-pähkinämureketta
- Herneitä
- Saaristolaisleipää
- Valko- ja punaviiniä sekä kotikaljaa
Päivä alkoi kuitenkin kauramaitoon tehdyllä ohrapuurolla (pittää keitellä parisen tuntia) ja rusinasopalla. Naminam!
Varsinaista jouluruokaa syötiin sitten illalla. Ao. kuvakollaasissa mun "lautasmalli" sekä making-of-vaiheita joistakin herkuista. Ves kielellä kattelen näitä nyt jälkikäteen!
 |
Aattoillan lautanen. Tähän kyllä santsattiinkin! |
 |
Italiansalaatti vielä ilman majoneesia |
 |
Italiansalaatin kastikkeen vegeversioon tein Garlic & Herbs -soijalevitteestä ja maustamattomasta soijajogurtista. Tuli erihyvää! |
 |
Nam! |
 |
Peruna-linssi-purjopyöryköiden taikinaa (ei imartelevimman näköistä)... |
 |
...ja valmiita palleroita (himskatin hyviä). |
 |
Äiti tekee ihanat joululaatikot - kaikki vegaanisina <3 Yllä imelletty peruna, vasemmalla porkkana ja oikealla lanttu. |
 |
Rosollissa oli punajuurta, omenaa, porkkanaa ja suolakurkkua |
 |
Tällä ohjeella väänsi äiti saaristolaisleipää - takuuhyvää! |
 |
Saaristolaisleivän taikinassa on paljon maltaita :) |
 |
Njom. |
 |
Tonttuilua |
 |
Valkkarii, kotikaljaa, punkkuu - jokasel jottai. |
 |
Tällaista suklaata ostin siskoille, mutta vain minä pystyin sitä syömään, kun oli niin vahvasti kahvin kitkeräistä. Noo, ei haitannut. ;) |
 |
Joulupäivän herkuttelut, eli kaikki syödään pois, mitä on vielä jäljellä! |
Tässä vielä tofu-pähkinämurekkeen ohje. Tätä teen aina jouluksi (alkuperäinen ohje
Helsingin Sanomien sivuilta).
Tofu-pähkinämureke
n. 550 g tofua (esim. hieman alle 2 pkt marinoitua Jalotofua)
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl mantelirouhetta
1/2 ruukkua persiljaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua korianteria
1 tl juustokuminaa
Pilko tofu pieniksi paloiksi ja
silppua persilja. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi massaksi
tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Painele ainekset uunivuokaan ja
paista uunissa 170 asteessa noin yksi tunti. (Voit halutessasi kuorruttaa
murekkeen: levitä pintaan sinappia ja korppujauhoja ja paista 250
asteessa 10 minuuttia.)
 |
Taikina ja tärkeimmät mausteet |
 |
Kun makeiden herkkujen jälkeen iskee jälleen suolaisen himo, on tämä mureke omiaan juuri siihen! |
 |
Persiljaa riittää ruukusta koristeeksikin :) |
Näyttää ihan mahtavan ihanilta herkuilta kaikki! Muutenki tosi kiva tää sun blogi, aina käyn kurkkimassa!
VastaaPoistaNiinpä, saisi olla jo uusi joulu! Kiva, kun käyt kuikuilemassa - niin minäkin sinua :)
Poista