Lämpimän ruoan kulutus on huipussaan nyt, kun totuttelee alati pimeneviin iltoihin ja viileisiin lattioihin. Jostain syystä pieni fiksaatio linssi-hapankaalimuhennokseen on syntynyt.
Ainekset ovat rannevakiosuhteessa:
- pari dl punaisia linssejä ja todella pieni nippu täysjyväspagettia - keitellään kypsiksi pannulla/kattilassa
- meiramia, timjamia, mustapippuria, yrttisuolaa
- jos huvittaa: pari porkkanaa raasteena - ei kaipaa pitkää pehmeämisaikaa
- pari dl hapankaalia - lisätään lopussa ja annetaan hetki lämmetä
Tärkeintä tässä safkassa on, että se on pehmeää ja lämmittävää. Linssit ja muut saavat olla ihan möhnänä. Hapankaali on se juttu maun puolesta tässä - tuo mukavaa happamuutta ja jännää makua!
 |
Valmis tavara pannulla. |
 |
Tää on Hesen valkosipulikastikkeelle erittäin hyvä käyttökohde :D |
Vaikka on kylmää ja pimeää, vielä olen pyöräillyt kouluun/töihin Otaniemeen, jos on suhteellisen mukava ilma (=ei sada). Eilen aamulla oli kylläkin jo kuuraa maassa - piti aika varovasti polkea, ettei liukastu kesärenkailla. Hui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti