sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Soppaa, salaattia ja lettua

Joulukuu meni, tammikuu meni. Helmikuussa tulivat syntymäpäivät ja bloginpäivitysinspiraatio.

Syntymäpäivänä emännöin sunnuntaibrunssia. Kattaus onnistui mainiosti nyyttäriperiaatteella! Oli porkkanakakkua, raakakakkua, croissantteja, smoothieta, salaatteja, siemenvuokaleipää, hummusta... Kaikki vegaanista - kiitos, ystäväiset!


Vuodenvaihteessa sain uuden kodin, jossa brunssisunnuntaitakin istuimme. Lauttasaari on puistoinen, mereinen ja kotikatu rauhallinen. Kotiutuminen on tapahtunut, kuten aiemminkin, köökin kautta. Tofu-kookoscurryjä on väännetty, ruokaisia salaatteja maisteltu, teetä keitelty ja lettuja paistettu... Ja kotiutuminen on ollut nopeaa. :)

Tofu-pasta-hemapasalaattia ja peruna-kapris-aurinkotomskusalaattia merilevä-Caviartilla (keskellä tämä salaatti alkutekijöissään).
Lettuihin uppoavat hyvin ylimääräiset jauhot kaapeista - ja paljon sinistä Keijua paistamiseen... ;) Päällä mustikoita ja kuusenkerkkäsiirappia.
Ihanaa porkkana-kookoskeittoa ystävän kanssa, ystävän antamasta joululahjakirjasta (Kaisa Kettunen: Puputytön juhlakirja).

Kaakao soijamaitoon ja päällä soijakermavaahtoa :)
Jouluna kertyi uuteen kotiin suklaakahvia, teetä, minttusuklaalastuja, marmeladeja, kuivattuja hedelmiä, hilloja ja Wiener Nougat'a - hyväntapainen talvivarasto siis! Varastoja on kovalla tahdilla kyllä jo tyhjenneltykin. Ehkä kokkailun ja aamukahvihetkien lumoissa tai kodin uutuudenviehätyksessä ei tännekään sitten ole tullut kirjoitettua. ;)

Keittiön joululahjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti